Lees verder
Tech Tour kondigt de lancering aan van de eerste editie van het Tech Tour Circular 2024 Programma. Dit initiatief is bedoeld om de groei en ontwikkeling van zowel het MKB/KMO als grotere bedrijven te ondersteunen door investeringen te faciliteren. Een selecte groep van 40 van de meest veelbelovende bedrijven, actief op zoek naar financiering en partnerschappen in de circulaire economie en designsector, zal worden gekozen door een selectiepanel bestaande uit actieve Europese investeerders.
Redactie / Gent

Het programma omvat een reeks online sessies waarbij leiders uit de sector van de circulaire economie de ondernemers begeleiden en mentor zijn tijdens Academy-sessies. Het hoogtepunt van het programma is een live evenement op 23 en 24 april 2024 in Gent, België, waar de geselecteerde bedrijven hun innovatieve ideeën en projecten zullen presenteren.

“Gent, een wereldwijde biotech hub sinds de jaren 1970, is een koploper in de principes van de circulaire economie en groene innovaties. Als Europese technologiehoofdstad zijn we de thuishaven van geavanceerde universiteiten en onderzoekscentra, die vooruitgang stimuleren op het gebied van materialen, chemie en duurzaamheid. Lokale bedrijven zetten zich in om circulaire ideeën vanuit het lab naar de markt te brengen. Het organiseren van Tech Tour Circular 2024 past in de strategie van Gent om start-ups te verbinden met essentiële stakeholders voor wederzijdse groei”, zegt Sofie Bracke, Schepen van Economie, Handel, Sport en de Haven van Gent.

Deelnemers zullen genieten van tal van voordelen, waaronder

  • Uitgebreide netwerkmogelijkheden met spraakmakende investeerders en ondernemers.
  • Inzichten in de strategieën en het aanbod van visionaire ondernemers en doorgewinterde investeerders.
  • De mogelijkheid om één-op-één gesprekken te voeren met alle deelnemers.
  • Mogelijkheden voor investeerders om gezamenlijke investeringsverbanden en partnerschappen te verkennen.

Het programma van de Tech Tour Circular 2024 bestaat uit inzichtelijke keynote speeches en interactieve paneldiscussies onder leiding van experts uit de sector, gericht op innovatie en investeringsstrategieën in de circulaire economie. De editie van dit jaar zal verschillende technologische thema’s verkennen, zoals Bio-economie, Chemie & Kunststoffen, Bouw & Infrastructuur, Productie & Materialen, ‘Voer, Voedsel, Vork’ en Waterkringlopen.

Dit programma wordt mede georganiseerd door Bio-Based Industries Consortium en is een samenwerking met Stad Gent, Universiteit Gent, Flanders Investment & Trade (FIT), North Sea Port, PMV en Global Entrepreneurship Center.

Tech Tour is de grootste gemeenschap van tech ondernemers en investeerders in Europa. Elk jaar worden meer dan 1.000 van de meest veelbelovende techbedrijven geselecteerd door zo’n 1.000 investerings-, bedrijfs- en clusterexperts die actief betrokken zijn bij 25 gespecialiseerde programma’s die uitmonden in jaarlijkse evenementen. Ondernemersalumni die in de afgelopen 7 jaar alleen al in de Tech Tours zijn geselecteerd, hebben inmiddels meer dan 20 miljard euro aan investeringen opgehaald.

Meld je nu aan om deel te nemen aan het Tech Tour Circular 2024 programma en werk mee aan het vormgeven van de toekomst van de circulaire economie.

Bekijk voor meer informatie de agenda of www.techtour.com, of neem contact op met Tina Duleva van Tech Tour.

Beeld: Mooauan/Shutterstock