Lees verder
Tech Tour en het Bio-based Industries Consortium (BIC) hebben de lancering aangekondigd van het Bio-based Industries Investment Programme 2023/2024. Het programma heeft tot doel investeringen te vereenvoudigen in de meest veelbelovende Europese bio-economische scale-ups, geselecteerd door de meest actieve investeerders en bedrijfspartners.
Redactie / Brussel

De editie 2023 van het meerjarenprogramma omvat twee gespecialiseerde live-evenementen, voorafgegaan door meerdere online sessies die VC- en PE-investeerders en bedrijfspartners de gelegenheid bieden om de beste Europese scale-ups en mkb’s te scouten en te selecteren, vooruitstrevende strategieën te beoordelen en persoonlijk en online bijeen te komen om strategische relaties aan te gaan met investeerders en partners.

Het programma wordt uitgevoerd door Tech Tour, in samenwerking met het Bio-based Industries Consortium (BIC), met Food & Bio Cluster Denmark en met Circular Valley die elk een van de twee bevestigde biobased investeringsevenementen organiseren van de editie 2023:

Hoogtepunten (van elk evenement):

  • Top 30 game-changers op zoek naar financiering, partnerschappen en groeimogelijkheden, geselecteerd
    door een selectiepanel van de meest actieve investeerders;
  • Exclusieve netwerkmogelijkheden met 50+ genodigden van de meest actieve investeringsfirma’s en besluitvormers van wereldwijde marktleiders.

Wil je meer weten en deelnemen aan een van de bovenstaande programma’s? Klik op de bijbehorende link hierboven.

De editie van 2023 zal technische thema’s behandelen, waaronder biobased chemicaliën en materialen, bosbouw en producten op basis van pulp en papier, aquacultuur/algen en de zee, valorisatie van bioafval, afvalbeheer en -verwerking en recycling en circulaire technieken.

“We hebben een sterke bio-economie nodig om Europa te helpen een circulaire en groene economie tot stand te brengen en te voldoen aan de doelstellingen van de EU Green Deal”, zegt Dirk Carrez, uitvoerend directeur BIC. “We hebben kleine- en middelgrote ondernemingen die onvermoeibaar werken om enkele van de grootste uitdagingen op deze gebieden te helpen oplossen. Samen met Tech Tour ondersteunen we deze bedrijven op de beste manier om de weg naar schaalvergroting te versnellen.”

Biobased oplossingen

De samenwerking van Tech Tour met BIC richt zich op het helpen van de industrie naar een netto nul transitie met biobased oplossingen en circulaire ontwerpen. “Als er één boodschap om mee naar huis te nemen is na 25 jaar Tech Tour, dan is het deze: persistent tech ondernemerschap ondersteund door slimme investeringen is een effectieve en noodzakelijke methode voor het oplossen van wereldwijde maatschappelijke uitdagingen, waaronder het bereiken van netto-nulemissies. Met dit programma stellen we alles in het werk om de geselecteerde bedrijven te helpen de volgende investeringsrondes te halen en hun oplossingen en impact te laten groeien met slimme partnerschappen”, zegt William Stevens, algemeen directeur Tech Tour.

Het programma voor 2023 wordt in 2024 herhaald en uitgebreid met een Circular Designs programma en een schaalvergrotingsprogramma om de missie te verwezenlijken: het ondersteunen van Europese deep-tech scale-ups die complexe uitdagingen in de waardeketen aanpakken en tegelijkertijd de impact op het milieu minimaliseren.

De Tech Tour Investeringsprogramma’s zijn gespecialiseerd in hun vermogen om investeerders actief te betrekken, zoals ETF Partners, Breakthrough Energy en Astanor, maar ook bedrijfsinvesteerders en – partners, zoals Evonik, Dow, Solvay en P&G die ook actief lid zijn van de Tech Tour Investeerders Club.

Tech Tour bestaat 25 jaar en brengt meer dan 1.000 geselecteerde technologiebedrijven samen met Europa’s 1.000 meest actieve investeerders en bedrijfspartners, tijdens 25 programma’s in heel Europa die op uitnodiging toegankelijk zijn en alle technologiesectoren bestrijken, zoals digitaal, gezondheid en duurzaamheid (inclusief bio-economie).

Ga voor meer informatie naar www.techtour.com of neem contact op met:

Beeld: vlnr. Dirk Carrez en William Stevens