Lees verder
Wat is het Bio-based Industries Consortium (BIC) voor een organisatie? Wat doet BIC en wie zijn de leden? Voor de lezers van Agro&Chemie die al langer in de bioeconomie actief zijn is dat wellicht overduidelijk. Maar dat geldt niet voor iedereen.
Redactie / Brussel

Om het doel en de opzet van de organisatie in eenvoudige woorden samen te vatten, heeft BIC onlangs een nieuwe brochure uitgebracht met omvangrijke titel: Creating circular bioeconomy ecosystems through investments, innovation and know-how. Ofwel: Circulaire ecosystemen van de bio-economie creëren door middel van investeringen, innovatie en knowhow.

Aan de basis hiervan ligt het streven van BIC om industrie, academici, regio’s en burgers met elkaar in contact te brengen, om biobased grondstoffen om te zetten in vernieuwende duurzame producten en toepassingen. Dat moet ertoe leiden dat de biobased industrie in Europa uitgroeit tot de leider van een volledige biocirculaire samenleving in 2050.

Om innovaties op te schalen en de Europese biobased industrie te versterken, vertegenwoordigt BIC ook de private sector (het bedrijfsleven) in een publiek-privaat partnerschap met de Europese Commissie. Beide partijen investeren daar fors in. Dit partnership staat bekend als de Circular Bio-based Europe Joint Undertaking (CBE JU).

BIC is overigens ook partner van Agro&Chemie. Lees meer in de nieuwe brochure (zie de link hieronder).