Lees verder
Het Braziliaanse chemiebedrijf Braskem maakt vandaag (6 november) bekend dat het als volwaardig lid is toegetreden tot het Europese Bio-based Industries Consortium (BIC).
Redactie / Rotterdam

Hierdoor is Braskem onderdeel geworden van een breed Europees netwerk dat zich toelegt op het op de markt brengen van biobased producten.

Volgens Dirk Carrez, Executive Director van BIC, kan Braskem een belangrijke rol spelen in het consortium, dat gericht is op het ontwikkelen van een nieuw industrieel ecosysteem, door innovatieve waardeketens op te zetten en private en publieke investeringen te mobiliseren. BIC vertegenwoordigt de particuliere sector in de Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI JU), een publiek-private samenwerking met een waarde van € 3,7 miljard.

Gustavo Sergi, directeur van Renewable Chemicals bij Braskem: ‘Als producent van bioplastics en als een bedrijf dat zich sterk inzet om nieuwe duurzame producten op de markt te ontwikkelen en te brengen, kijkt Braskem uit naar toekomstige besprekingen en samenwerkingen met andere BIC-leden uit de gehele waardeketen.’

Een van de succesvolle producten van Braskem is I’m Green. Deze biobased thermoplastische hars is afgeleid van suikerriet. Het is ‘s werelds eerste volledig duurzame polyethyleen, die sinds 2010 op industriële schaal wordt geproduceerd in het Triunfo Petrochemical Complex in Rio Grande do Sul, Brazilië. Dit is de grootste industriële ethanol-naar-ethyleenfabriek ter wereld, met een jaarlijkse productiecapaciteit van 200 kiloton. Het Europese hoofdkantoor van Braskem is gevestigd in Rotterdam.