Lees verder
SynBioBeta introduceert een nieuwe online cursus over de opwindende en innovatieve wereld van biologie, biotechnologie en synthetische biologie. Deelnemers leren over de groeiende kracht van biologie om nuttige taken uit te voeren en hoogwaardige producten te maken, van drugs tot spinnenzijde.
Redactie / Pleasant Hill

Deze eendaagse cursus begint met een input/output-benadering van biologische systemen, en legt vervolgens uit waar biologische moleculen vandaan komen en hoe ze worden gevormd, hoe ze eruit zien en hoe ze zo’n grote verscheidenheid aan functies uitvoeren. Dit stelt ons in staat om celfuncties te onderzoeken, te manipuleren en te wijzigen. Aan de hand van deze basiskennis worden state-of-the-art industrietoepassingen besproken, zoals het vermogen van biologische systemen om chemicaliën, brandstoffen, biomaterialen, voedsel en medicijnen te produceren. Ook komt aan bod welke moderne methoden worden gebruikt voor het manipuleren van biologische systemen. Ook het start-up- en industrielandschap en de nieuwste technologieën die op de markt komen, worden besproken.

Deze cursus is bedoeld voor mensen met weinig of geen voorkennis van biologie, maar met enige achtergrondkennis over de technische vaardigheden om tot creatieve oplossingen te komen, zoals probleemoplossing, iteratie, classificatie en opslag. De cursusdatum is 28 februari 2019. Alleen vandaag nog geldt een flinke vroege vogelkorting!