Lees verder
DMC Biotechnologies heeft met succes L-alanine geproduceerd op pilot-schaal, bij de Bioprocess Pilot Facility (BPF) in Delft. L-alanine is een aminozuur dat de kwaliteit en efficiency van veevoer verbetert.
Redactie / Delft

DMC gebruikt fermentatietechnologie om biogebaseerde chemicaliën op een kosteneffectieve en betrouwbare manier te produceren. Veel chemicaliën zijn tegenwoordig te duur voor brede marktacceptatie, zoals bepaalde aminozuren voor veevoer of natuurlijke reinigingsmiddelen voor persoonlijke verzorging. Deze producten kunnen betaalbaarder en betrouwbaarder worden gemaakt met behulp van de Dynamic Metabolic Control technologie.

De voorspelbaarheid van het DMC-proces is aangetoond van screening met hoge doorvoer tot commercieel relevante schaal. Er worden momenteel monsters in kilogramgrootte van het product verstrekt, op specificatie van potentiële klanten. Dit maakt de weg vrij voor de commerciële introductie, later dit jaar. Geen verdere verbetering van de spanning of procestechniek is vereist.

Robuustheid

Tijdens de uitvoering van de vergisting resulteerde een technisch falen van een inlaatklep in de pilootinstallatie in een materiële afwijking van het protocol. Dit soort mechanische problemen is gebruikelijk in de wereld van industriële gisting. De DMC-stam en het proces werden hierdoor echter niet wezenlijk beïnvloed en de doelmaatstaven werden nog steeds bereikt, dankzij de robuustheid van de technologie en tijdig ingrijpen door de operators van BPF. De meeste huidige bioprocessen zouden door dit type afwijking onherstelbaar zijn verstoord.

Raimo van der Linden, Business Development Manager, Bioprocess Pilot Facility (BPF): “We creëren industriële omstandigheden in de praktijk bij BPF en helpen bedrijven zoals DMC hun technologie op pilotschaal te valideren. De robuustheid van het proces van DMC werd tijdens dit werk grondig uitgedaagd. De gedemonstreerde robuustheid voor de procesomgeving is een echte game-changer op het gebied van industriële biotechnologie.”

Matt Lipscomb, Ph.D., CEO & mede-oprichter van DMC: “Succesvolle productie op pilotschaal is een belangrijke stap in de richting van de volledige commercialisering van L-alanine, die later dit jaar zal plaatsvinden. We wisten dat ons Dynamic Metabolic Control-proces robuust was. Het is verder bewezen in praktijkomstandigheden, in de pilot plant van BPF.”

Kracht van biologie

DMC is een Amerikaans biobased specialistisch chemiebedrijf, dat producten maakt met behulp van microbiële gisting. Het metabolische engineeringproces van DMC vereenvoudigt de biologie om de fermentatie voorspelbaarder, robuuster en efficiënter te maken. Door de kracht van biologie te ontketenen, is DMC op weg om twee van de wereldwijde uitdagingen van de huidige tijd aan te gaan: het duurzaam en betaalbaar voeden van een groeiende wereldbevolking en het verminderen van broeikasgasemissies door efficiënte productie van (bio) chemicaliën.