Lees verder
Ondernemers op het gebied van circulaire economie in Overijssel en Gelderland, kunnen in aanmerking komen voor subsidie. Het gaat om geld uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.
Arnhem

Binnen het fonds is ruim €47 miljoen beschikbaar. Het geld is voornamelijk bedoelt voor MKB’ers met innovatieve en duurzame ideeën. Daarnaast is er aandacht voor samenwerking met andere ondernemingen, kennisinstellingen, overheden en intermediaire organisaties. Het fonds wordt beheerd door het Operationeel Programma Oost Nederland (OP Oost).

Circulaire economie

Het beschikbare budget wordt in 2017 verdeeld over vier regelingen. Nieuw is dat de regeling voor Grote R&D-samenwerkingsprojecten in 2017 wordt opengesteld met twee thematische tenders voor Smart industries en Circulaire economie. Voor deze openstellingen geldt een verhoogd subsidiepercentage van 50%. De tender voor Circulaire economie wordt van 15 april tot en met 20 juni opengesteld. Doel is om ondernemers te stimuleren tot innovaties, die leiden tot minder of hergebruik van producten en materialen, en het verminderen van afvalstoffen.

Prioriteiten

OP Oost kent twee prioriteiten: ‘Algemene innovatie’ en ‘Koolstofarme economie’. Om binnen deze speerpunten te kunnen concurreren met andere regio’s richt OP Oost zich op sectoren die in de regio al een sterke uitgangspositie hebben zoals: Agro & Food, Health, Hightech Systemen en Materialen (HTSM). Bij Koolstofarme economie staat de sector Energie en Milieutechnologie (inclusief biobased) centraal. Projecten die zich hier op richten kunnen in aanmerking komen voor subsidie.

Voor meer informatie zie website OP Oost.