Lees verder
De Biotech Campus Delft opent haar deuren voor innovatieve biotechnologiebedrijven. Zoals de startup Meatable, die bezig is om 100% écht vlees op de markt te brengen dat vanuit één cel kan worden geproduceerd, zonder dat daarvoor dieren hoeven te worden geslacht.
Redactie / Delft

De Biotech Campus Delft is een initiatief van DSM om innovaties op het gebied van biotechnologie te versnellen. De open innovatiecampus, centraal gelegen in Nederland, verwelkomt startups, scale-ups, bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van industriële biotechnologie en biedt hen expertise en faciliteiten om innovaties op te schalen, te laten groeien en te commercialiseren.

“De verhuizing naar de Biotech Campus Delft is ontzettend belangrijk voor ons”, zegt Krijn de Nood, CEO van Meatable. “Hiermee krijgen we als startup toegang tot de expertise van DSM op het gebied van opschaling, product development en voedselregelgeving. Daarmee komt de realisatie van onze plannen weer een paar flinke stappen dichterbij.”

Edith Schippers, President DSM Nederland: “Net als DSM houdt Meatable zich bezig met de vraag hoe we in de toekomst onze voedselproductie vorm moeten gaan geven met een groeiende wereldbevolking, klimaatverandering en gezondheidswensen van consumenten. Door samen te werken met kleine innovatieve biotechbedrijven, komen we sneller tot innovatieve oplossingen die essentieel zijn voor de ontwikkeling naar een duurzame biobased toekomst.”