Lees verder
Stichting iCircl en The Green Village in Delft gaan een programma en proeftuin opzetten rondom biobased bouwen en organiseren een speeddate voor leveranciers en afnemers van biobased bouwproducten op 6 juli. Dat gebeurt met ondersteuning van de Provincie Zuid-Holland, het netwerk Biobased Zuid-Holland en het Vernieuwersnetwerk Biobased Bouwen.
Redactie / Delft

De materiele transitie in de bouwsector is niet haalbaar zonder biobased bouwproducten, blijkt uit recent onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Er zijn al veel biobased bouwproducten op de markt, maar die worden door diverse redenen nog niet op grote schaal toegepast. Aan de aanbodzijde zijn er inmiddels wel een hoop biobased producten op de markt. Toch is het voor leveranciers vaak nog een uitdaging om een goede connectie te maken met afnemers. De Nationale Inkoopdatabase voor Biobased Producten helpt daarbij, door inkopers vanuit de overheid en het bedrijfsleven een overzicht te geven van wat er zoal aan biobased producten beschikbaar is.

Om vraag en aanbod ook fysiek dichter tot elkaar te brengen, organiseren Stichting iCircl en The Green Village op woensdag 6 juli 2022 een Speeddate op het terrein van The Green Village (Fieldlab voor duurzame innovatie in de stedelijke omgeving). Als er bedrijven een match hebben, is het uiteindelijk de bedoeling dat zij samen vanuit een bouwproject een keuze maken voor een of meerdere biobased bouwproducten en deze binnen maximaal anderhalf jaar doorontwikkelen voor grootschalige marktadaptatie. iCircl/Cirkelstad faciliteert dit proces. The Green Village begeleidt de productontwikkeling samen met de TU Delft en zorgt, waar nodig, voor de validatie van de producten, zodat ze schaalbaar en produceerbaar zijn voor brede marktintroductie en -adaptatie.

Meer informatie over de speeddate is te vinden in de uitnodiging (pdf). Aanmelden (kosteloos) kan via onderstaande knop.

Beeld: The Green Village (TU Delft)