Lees verder
De N231 in Amstelveen is de komende tien jaar een 'biobased proeftuin', meldt Het Parool. De komende tien jaar zullen er langs een wegvak van 850 meter zo veel mogelijk hernieuwbare materialen worden getest, zoals bermgras, bamboe, suikerriet en hars.
Redactie / Amstelveen

Doel van de proeftuin is inzicht krijgen in de kwaliteit en toepasbaarheid van het biobased materiaal. De weg en het fietspad krijgen negen proefvakken met verschillende soorten asfalt. Bovendien zet de Provincie Noord-Holland verkeersborden van gelamineerde bamboestroken langs de weg. De lichtmasten worden uitgevoerd in bioplastic en bij markeringen wordt getest hoe natuurvezels zich houden onder de druk van banden.

‘Met deze eerste biobased proeftuin wil de provincie onderzoeken of deze materialen een goed alternatief zijn voor veelgebruikte fossiele grondstoffen,’ zegt de Noord-Hollandse gedeputeerde Elisabeth Post van Mobiliteit.

Op de parkeerplaats Schinkel in het Amsterdamse Bos staat een biobased publieksinformatiepunt met informatie over de proeftuin. Het is elke donderdag geopend van 12.30 tot 16.30 uur.