Lees verder
De Bosrandweg (N231) in Aalsmeer wordt ingericht als biobased proeftuin. Deze biedt marktpartijen de kans om biobased producten in de openbare ruimte te testen.
Redactie / Aalsmeer

Een stuk weg van 850 meter op de Bosrandweg in Aalsmeer (N231) is van berm tot berm ingericht met natuurlijke materialen zoals miscanthusgras, hars, suikerriet en bamboe. De weg en het fietspad zijn voorzien van negen proefvakken met verschillende soorten asfalt. In dit asfalt zijn verschillende natuurlijke materialen verwerkt. Ook zijn er verkeersborden van gelamineerde bamboestroken, lantaarnpalen van bamboe en biobased producten als natuurvezels in belijningen verwerkt. De komende tien jaar worden veel verschillende biobased materialen getest om zo inzicht te krijgen in de kwaliteit en toepasbaarheid van het materiaal.

Samenwerking

De Biobased Proeftuin is een ontwikkeling van de provincie Noord-Holland, bouwer Dura Vermeer (en haar partners), de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen en Amsterdam en de Vervoersregio Amsterdam. De markt krijgt de kans om biobased producten te testen, zodat deze producten straks niet alleen door de provincie maar ook door andere organisaties gebruikt kunnen worden. Hierdoor wordt de duurzaamheid en biodiversiteit gestimuleerd, met als doel om de fossiele grondstoffen te reduceren.

Op 12 oktober is er een open dag bij de Biobased Proeftuin. Lees meer hierover in de agenda.