Lees verder
Nestlé en Danone komen met een PET-fles gemaakt van 100% duurzame en hernieuwbare grondstoffen. Daarvoor hebben ze hun krachten gebundeld met de Amerikaanse start-up Origin Materials, in de NaturALL Bottle Alliance.
Nederland

Belangrijk punt voor de alliantie is dat gebruik maken van hernieuwbare grondstoffen, waardoor er geen beslag wordt gelegd op land dat gebruikt wordt voor voedselproductie. Ze zetten in op biomassa feedstocks als houtsnippers, zaagsel en oud karton.

“Ons doel is een circulaire economie voor verpakkingen te bewerkstelligen door duurzame materialen te gebruiken en te zorgen voor een tweede leven voor al het plastic”, aldus Frederic Jouin, hoofd R&D plastic materialen bij Danone. “Volgens ons is het mogelijk om traditionele fossiele materialen te vervangen door biobased materialen. Door samen te werken met partijen met complementaire expertise kunnen dit proces versnellen.”

Volgens de bedrijven staat de technologie voor een wetenschappelijke doorbraak in de sector. Ze willen er dan ook voor zorgen dat de techniek op korte termijn voor de complete voedingsmiddelenindustrie beschikbaar komt. De eerste 100% biobased flessen moeten in 2020 in de winkel staan.

Zie de video bovenaan dit artikel voor een interview met de drie initiatiefnemers.