Lees verder
Maak kennis met voordelen, nadelen, belemmeringen en kansen van biobased materialen tijdens de Workshop Biobased Materialen van BioBase4SME, op 27 september in Gent. De workshop is gericht op zowel Belgische als Nederlandse ondernemers.
Redactie / Gent

De mogelijkheden om biobased materialen te gebruiken in bestaande en nieuwe producten nemen met de dag toe. Door een toegenomen druk op het gebruik van natuurlijke materialen en een groter milieubewustzijn bij de consument, worden er meer nieuwe biobased materialen ontwikkeld die kunnen concurreren met de conventionele materialen.

Een belangrijke drijfveer is de problematiek van de wegwerpartikelen die de laatste tijd herhaaldelijk in de media kwam. Hierdoor moeten producenten nu ook gaan nadenken over het einde van de levensduur van hun producten. Biobased materialen worden gezien als potentieel groenere alternatieven dan hun op aardolie gebaseerde tegenhangers. Tijdens de workshop krijgt u inzicht in de ervaringen die verschillende KMO’s/MKB-ondernemers opdeden bij het ontwikkelen van biobased materialen.

Het programma is gevarieerd en bevat vele sprekers van onder meer Flanders Biobased Valley, Universiteit Antwerpen, Glimps, het Natuurvezel Applicatie Centrum, het Biopolymeer Applicatie Centrum en Hemp in a Box.

Kijk voor het volledige programma in de agenda.