Lees verder
Pectcof en Smartcrusher behoren tot de genomineerden voor de Nederlandse finale van de Chivas Venture 2019: een wedstrijd voor sociale start-ups die niet alleen gericht zijn op winst maken, maar ook op het verbeteren van de wereld.
Redactie / Amsterdam

Pectcof wint pectine uit koffiepulp, als biobased grondstof voor chemicaliën, biobrandstoffen en voedselingrediënten. Smartcrusher ontwikkelde een circulaire technologie om betonpuin volledig af te breken tot de herbruikbare grondstoffen zand, grind en cement. Aan beide bedrijven besteedde Agro&Chemie al eerder aandacht.

De overige genomineerden zijn Tykn (authenticatie-software voor humanitaire hulp), Q Layers (3D geprinte coatings) en Wasteless (dynamic pricing als middel tegen voedselverspilling).

De wereldwijde finale Chivas Venture wordt georganiseerd door whiskeymerk Chivas Regal en stelt jaarlijks € 1 miljoen beschikbaar voor de ondersteuning van start-ups die een impact willen hebben op de wereld. De Nederlandse finale vindt plaats op maandagavond 10 december in het Rockstart gebouw in Amsterdam.