Lees verder
Drie Nederlandse start-ups die biobased producten ontwikkelen, zijn genomineerd voor de finale van de European Venture Contest 2018. Dat werd bekend tijdens het Benelux Venture Forum, 13 en 14 november bij de Brightlands Campussen in Geleen en Heerlen en bij de Limburgse industriebank LIOF.
Redactie / Geleen

De kandidaten pitchten hun technologie tijdens de tweedaagse conferentie. Het gaat om Hy2care uit Hengelo, Grassa uit Venlo en Vertoro uit Geleen:

  • Hy2Care maakt een injecteerbare hydrogel uit biopolymeren, die de regeneratie van kraakbeen stimuleert bij mensen met osteoporose.
  • Grassa ontwikkelt en verkoopt mobiele bioraffinagemachines (foto) voor de lokale verwerking van onder meer gras en waterplanten.
  • Vertoro ontwikkelde een milde technologie voor de extractie van crude lignin oil (CLO), uit lignine die vrijkomt als bijproduct van tweede generatie bio-ethanolproductie.

Internationale interesse

Volgens Léon Klinkers, directeur van de Brightlands Innovation Factory, krijgt Limburg steeds meer bekendheid als innovatieve regio op het gebied van biomaterialen, duurzaamheid, fijnchemie, databeheer en als vestigingsplaats voor gevestigde en jonge bedrijven in de medische sector. Dat wekt de interesse van internationale investeerders.

In totaal bezochten meer dan zestig fondsen uit Europa. de VS en Azië de conferentie in Limburg om in contact te komen met 43 veelbelovende start-ups en bedrijven die kapitaal nodig hebben om op te schalen en door te groeien.

De European Venture Contest Finale is een toonaangevend netwerk- en investeringsevenement voor snelgroeiende technologische start-ups, risicokapitaalinvesteerders en technologische bedrijven. De 12e editie vindt plaats op 10 en 11 december 2018 in Düsseldorf.