Lees verder
De chemie speelt de komende jaren een cruciale rol in de verduurzaming van de industrie en de transitie naar een biobased economie.
Den Haag

Dat stelt VNCI-directeur Colette Alma in een artikel op Agro&Chemie. Volgens haar staat de chemie voor aanzienlijke uitdagingen bij het leveren van een bijdrage aan productiegroei, zowel als het gaat om een hoger volume, als aan de toename van producten met een hogere toegevoegde waarde. Schaarse hulpmiddelen en klimaatverandering zijn daarin de sturende factoren.

De VNCI heeft haar sleutelrol vertaald naar een ambitieus plan om de milieu-voetafdruk van de chemie – en van de producten waaraan zij een bijdrage levert – te reduceren. Onderdeel daarvan is de ambitie dat in 2030 maar liefst 15 procent van alle feedstock biobased moet zijn. Momenteel schommelt deze tussen de 5 en 6 procent. ‘Gerecycleerde grondstoffen zullen in 2030 eveneens 10 procent innemen, waardoor fossiele grondstoffen op 75 procent uitkomen. Het zijn stevige doelstellingen, we hebben de lat hoog gelegd’, aldus Alma.