Lees verder
Vergroening en lokale productie zijn onmisbaar voor een duurzaam herstel na corona. Noord-Nederlandse ondernemers schakelen dan ook een tandje bij met de ontwikkeling van biopolymeren, groene chemie en circulaire innovatieve recyclingsystemen. Dat blijkt onder meer uit het digitale evenement Chemport Connect: een dagvullend live programma op 17 november.
Redactie / Groningen

Het Chemport Connect Live Event is een dag vol met boeiende presentaties en diverse primeurs, met o.a. Jan Roos van Teijin Aramid, Gerard Nijhoving van Senbis Polymer Innovations, Josse Kunst van CuRe Technology en Tom van Aken van Avantium. Peter Schelstraete van Ubuntoo leidt een wereldwijde paneldiscussie over innovatie met biobased materialen.

Het Live Event gaat vooraf door een reeks inhoudelijke gratis webinars. Zoals de vraag hoe we slim kunnen omgaan met kunststoffen aan het eind van hun levensduur. Daarover spreekt directrice Martine Brandsma van het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics (NTCP) te Heerenveen. Zij geeft een virtuele rondleiding door deze unieke R&D faciliteit en laat zien hoe deze een bijdrage levert aan het verbeteren van de recyclingsystemen van de toekomst. In de agenda van Agro&Chemie is hierover meer informatie te vinden. Eerdere webinars zijn opgenomen en zijn nog online te bekijken zijn op het Youtube-kanaal van Chemical Cluster Emmen.

Lees ook het artikel over Chemport Connect in de Agro&Chemie van oktober 2020, via de link hieronder. In het decembernummer plaatsen we een verslag van het Live Event.