Lees verder
RWE heeft de overname van activiteiten van innogy op het gebied van hernieuwbare energie en gasopslag vandaag (1 juli) afgerond. Daarmee krijgt RWE er niet alleen 2.700 medewerkers bij, maar ook diverse wind-, zonne- en waterkrachtactiviteiten, evenals opslag voor biomassa en (bio)gas.
Redactie / Essen

In het najaar van 2019 nam RWE de activiteiten op het gebied van hernieuwbare energie al van E.ON over. Met de integratie van innogy’s activiteiten wordt de laatste stap gezet. Ook het belang van innogy in het Oostenrijkse groene energiebedrijf Kelag, specialist in waterkracht, is overgedragen aan RWE.

“De nieuwe RWE een groter en diverser bedrijf met een duidelijk doel”, zegt Rolf Martin Schmitz, CEO van RWE AG. “Tegen 2040 zijn we klimaatneutraal. Met een vloot van flexibele en conventionele energiecentrales slaan we een betrouwbare brug naar het nieuwe energietijdperk. En met energiehandelactiviteiten met de expertise om kansen op wereldwijde energiemarkten te benutten.”

RWE behoort tot de grootste producenten van hernieuwbare energie ter wereld. RWE plant netto-investeringen van ongeveer € 5 miljard in Europa, Noord-Amerika en Azië / Pacific, om haar bestaande portefeuille van hernieuwbare energie uit te breiden tot meer dan 13 gigawatt. Van dit bedrag is € 1 miljard voorzien voor projecten in Duitsland. In de loop van de overname gaan ongeveer 2.700 medewerkers over van innogy naar RWE.

Beeld: Alice-D/Shutterstock