Lees verder
Er zijn meerdere bedrijven geïnteresseerd in een overname van de divisie Engineering Materials van DSM, meldt het Financieele Dagblad (FD). Zowel het petrochemiebedrijf OMV (Oostenrijk) als private investeerder SK Capital (VS), Industriegroep Koch (VS) en chemiegroep Lanxess (Duitsland) willen een bod uitbrengen.
Redactie / Heerlen

Vorig jaar al verkocht DSM de harsen- en coatingsdivisie aan het Duitse chemiebedrijf Covestro en werden de twee overgebleven materialendivisies in de etalage gezet. Het bedrijf gaat zich volledig richten op voeding en gezondheid, goed voor 80% van de omzet.

Protective Materials, bekend van de supervezel Dyneema, is vorige maand voor €1,3 miljard verkocht aan het Amerikaanse Avient. Bij deze divisie werken wereldwijd ruim duizend mensen, van wie een derde in Nederland.

De divisie Engineering Materials, gespecialiseerd in duurzame thermoplastics voor o.a. de automotive en elektronica-industrie, is substantieel groter. Hier werken wereldwijd ruim 21.000 mensen, waarvan 2.100 in Nederland. Ingewijden vertelden financieel persbureau Bloomberg dat er rond €3 miljard geboden gaat worden.

Zie ook:

Beeld: italy3d/Shutterstock