Lees verder
De sprekers en het definitieve programma van het 9e Circular Biobased Performance Materials (CBPM) Symposium van Wageningen Food & Biobased Research zijn bekend. Op 16 juni wordt dit symposium gehouden in Wageningen.
Redactie / Wageningen

Circular Biobased Performance Materials zijn materialen voor veeleisende toepassingen die zijn gebaseerd op gerecyclede- of biogrondstoffen. Wageningen Food & Biobased Research doet hier al enige jaren onderzoek naar in samenwerking met het bedrijfsleven.

Sjoukje Heimovaara (nu nog directeur Agrotechnology & Food Sciences Group /AFSG, maar binnenkort de nieuwe bestuursvoorzitter van WUR) opent het symposium. Vervolgens trapt dagvoorzitter Jan Noordegraaf, zelfstandig aviseur en bestuurslid van NRK (Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie) af met een keynote speech over het vaststellen van een onpartijdige monetaire vergelijking voor de werkelijke kosten van de meest gebruikte polymeren op oliebasis en biopolymeren.

Daarna gaan diverse sprekers in op biogrondstoffen voor nieuwe chemicaliën en materialen, waaronder Edwin Hamoen, Johan van Groenestijn en Rolf Blaauw (WUR), Olaf van Baal (Cosun Beet Company) en Ed de Jong (Avantium). De tweede sessie gaat over hernieuwbare grondstoffen en consumentenproducten, met Sarah Hosking (Unilever), Martina Opietnik (Lenzing Group), Martin Kruisweg (Plantics) en Karin Molenveld (WUR). Tijdens de laatste sessie staan circulaire materialen centraal in presentaties van Vaassen Flexible Packaging en Wouter Post (WUR).

Het symposium wordt afgesloten met een drankje en de gelegenheid tot netwerken. Kijk voor meer informatie, het complete progamma en registratie-opties in de agenda.

Beeld: Wageningen Food&Biobased Research