Lees verder
Het BBI JU Stakeholder Forum 2019-programma met de namen van sprekers is onlangs bekendgemaakt. Meer dan 30 experts die actief zijn in de biogebaseerde economie in de EU zullen deelnemen.
Redactie / Brussel

Deze tweede editie van het Stakeholder Forum is een eendaags publieksevenement dat de gemeenschap van biogebaseerde industrieën samenbrengt en een open discussie mogelijk maakt over het effect, de resultaten en de strategische richting van het programma Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI JU), evenals de laatste ontwikkelingen in de sector van de biogebaseerde industrie.

Bomvol programma

Het ochtendprogramma zit bomvol met interessante paneldiscussies en plenaire presentaties. Er zijn toespraken van Philippe Mengal (uitvoerend directeur, BBI JU), een spreker op hoog niveau van de Europese Commissie (nog te onthullen), Rosanna Serra (directeur van Materials Labs & Global Material Leader van het Fiat Onderzoekscentrum).

Ook zullen er plenaire panelsessies zijn over de volgende thema’s:

  • De sociaaleconomische en ecologische voordelen van de biogebaseerde sector in de EU;
  • Visie en strategische doelstellingen van een biobased Europa;
  • Stabiel, ondersteunend en coherent beleid: de weg naar bio op basis van producten.

Het middagprogramma zal bestaan ​​uit vier parallelle sporen, over:

  • Duurzaam Europa – een revolutie teweegbrengen in de Europese markt;
  • Duurzame samenleving – Burgers voorbereiden op het post-petroleumtijdperk;
  • Duurzaamheidsdoelen aanpakken via biobased innovatie;
  • Het transformeren van het wereldwijde biobased veld.

Christophe Rahier, Senior Vice President, Business Line High Tech Materials van Michelin zal de afsluitende keynote speech houden.

Tentoonstelling

Tijdens het evenement is er een doorlopende tentoonstelling met 100 door BBI JU ondersteunde projecten en belangrijke BBI JU-partners. De projecttentoonstelling toont technologieën, processen en producten die zijn ontwikkeld door de begunstigden van de BBI JU en hun concrete toegevoegde waarde voor het dagelijks leven van de EU-burgers.

Door 100 toegekende projecten op één locatie samen te brengen, kunnen de deelnemers netwerken met de projectvertegenwoordigers en de uitwisseling van ideeën en kennis vergemakkelijken.

Registratie: wie het eerst komt, het eerst maalt

Registreer nu om er zeker van te zijn toegang te krijgen tot de BBI JU Stakeholder Dag, want het aantal zetels is beperkt en de registratie is op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Registratie is gratis, maar verplicht. De uiterste deadline is 25 november. De voertaal tijdens de conferentie is Engels en er zal geen tolk beschikbaar zijn.