Lees verder
De Europese Commissie heeft een plan aangekondigd om één enkel forum op te richten dat de hele sector biobrandstoffen vertegenwoordigt. Het initiatief is bedoeld om het werk van het ART-Fuels Forum (AFF), dat momenteel 100 stakeholders uit de koolstofarme brandstoffenindustrie telt, uit te breiden en te vervangen.
Redactie / Brussel

Het AFF II-forum zal alternatieve, hernieuwbare vloeibare en gasvormige splijtstofsectoren omvatten, evenals andere koolstofarme brandstoffen, waaronder lignocellulose, algen, microben, stroom tot gas / vloeistof, zonnebrandstoffen, brandstoffen van industriële afvalgassen, brandstoffen uit gemeentelijk vast afval, plastic afval en raffinaderijafval.

Volgens de aankondiging die DG Energie heeft gepubliceerd, is het belangrijkste doel van de actie een constructieve dialoog tot stand te brengen tussen de belanghebbenden in de sector met het oog op het aanpakken van beleidskwesties en marktbelemmeringen die momenteel de ontwikkeling, de financiering en de marktpenetratie belemmeren van de alternatieve brandstoffen.

De nieuwe richtlijn hernieuwbare energie (RED II) die in juni werd vastgesteld, ondersteunt de ontwikkeling van alternatieve en koolstofarme brandstoffen, maar de wetgeving wordt in de sector nog als te vaag beschouwd om de transitie naar koolstofvrij vervoer te kunnen versnellen.