Lees verder
Het BBI JU project RoadToBio is deze week afgerond met de publicatie van een Routekaart, gericht op het vergroten van het marktaandeel van biobased producten in de chemische industrie. Het is een complete toolkit voor ondernemers die hun biobased producten onder de aandacht willen brengen van chemiebedrijven.
Redactie / Brussel

RoadToBio heeft als doelstelling het vergroten van het aandeel biobased producten in de organische chemische industrie in de EU van 10% in 2016 tot 25% in 2030. De nu gepubliceerde routekaart bestaat uit drie documenten die ondernemers daarbij op een praktische manier ondersteunen.

  • Het Actieplan geeft een overzicht van de kansen en belemmeringen voor het toepassen van biobased hulpbronnen in de chemische industrie en de aanbevolgen acties daarbij.
  • Het Strategiedocument geeft achtergrondinformatie over de drive voor biobased marktgroei en gaat dieper in op de kansen en belemmeringen voor het vergroten van het aandeel van biobased chemicaliën in negen productgroepen.
  • De Betrokkenheidsgids bevat communicatiemiddelen en gemakkelijk leesbare informatie over biogebaseerde chemicaliën en de Routekaart. Dit helpt producenten om hun communicatie-inspanningen te stroomlijnen, partners en klanten op de juiste manier te benaderen en hun biobased producten te promoten. Zo bevat de communicatiegids aanbevelingen voor het communiceren met verschillende doelgroepen over biobased producten.

Het RoadToBio consortium bestaat uit DECHEMA Gesellschaft für Chemische Technik und Biotechnologie, BTG Biomass Technology Group, E4tech en het nova-Institut für politische und ökologische Innovation. Het project werd mede gefinancierd door de Bio-Based Industries Joint Undertaking (BBI JU).

De documenten van de Roadmap en andere publicaties zijn beschikbaar op de website van RoadToBio.