Lees verder
Industriepark Kleefse Waard heeft de ambitie om in 2025 het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland te zijn. In onze circulaire ambitie is alle output aan grondstoffen, energie en kennis van het ene bedrijf input voor het andere. Om deze reden organiseren zij samen met Circles, WUR, VNO-NCW Midden en KIVI 'The Future of Waste', een evenement waar alles draait om reststromen in een circulaire economie.
Redactie / Arnhem

Wat zijn nieuwe toepassingen voor uw reststromen? En waar vindt u nieuwe grondstoffen? Deze onderwerpen en nog vele andere komen tijdens The Future of Waste aan bod. Zo vertellen ondernemers en deskundigen hoe hun bedrijven nieuwe kansen benutten en kunt u nieuwe contacten leggen met bedrijven die uw reststromen kunnen gebruiken of u van nieuwe grondstoffen kunnen voorzien.

Aan het woord komt Hannet de Vries-In ’t Veld. Als mede-eigenaar van Frankenhuis textielrecycling en schrijfster van het boek ‘De Kracht van de Kringloop’, kan zei alles vertellen over de kracht van kringlopen en welke kansen dit biedt voor textiel. Daarnaast vertelt Aart Roos, voormalig CEO van Auping, over circulariteit in de praktijk.

Tijdens het event worden er zo’n twaalf workshops gehouden over uiteenlopende onderwerpen, maar waarin grondstoffen centraal staan. Denk daarbij bijvoorbeeld een een workshop over ‘Circulair Fashion’ , of een workshop over hoe groene mineralen kunnen w;orden gewonnen uit mest, slib en GFT.

Aan het eind van de dag wordt er een Science Battle gehouden. Hierin gaan vier wetenschappers het tegen elkaar opnemen. Zij krijgen allen tien minuten om de bezoekers te overtuigen van de waarde van hun onderzoek. De bezoekers kiezen de uiteindelijke winnaar.

Bekijk ook de agenda voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden.