Lees verder
Op 9 juni is de eerste editie van het nieuwe netwerkevenement in Noord-Nederland: de R&D Playground. Het evenement wordt gehouden in het stadion van FC Groningen, Euroborg.
Redactie / Groningen

De R&D Playground is een initiatief dat professionals van bedrijven en overheidsinstellingen in contact brengt met onderzoekers, bijvoorbeeld van de Rijksuniversiteit Groningen en het Kenniscentrum Biobased Economy van de Hanzehogeschool Groningen.

Het thema van het eerste R&D Playground evenement is Green Industry. De gerelateerde onderwerpen bij dit thema zijn biomassa, plastic recycling, CO2-valorisatie, duurzame elektrificatie, elektrochemie en chemische processen. Over het thema biomassa spreken Erik Keller en André Heeres (beide Hanzehogeschool Groningen) en Peter Deuss (RUG). Over het thema kunststoffen/polymeren & recycling spreken Andrea Giuntoli en Ranjita Bose (beide RUG). Over het valoriseren van CO2 en stroom naar chemicaliën spreken Sebastian Beil en Jingxiu Xie (beide RUG).

R&D Playground is gericht op spelen; het is een kans om nieuwe mensen te ontmoeten, experimenten en ideeën te bespreken, en te leren van anderen in een informele setting. Het doel is om van elkaar te leren en nieuwe manieren te vinden om samen te werken en te innoveren. Maar het kan geen kwaad om onderweg ook plezier te hebben.

Beeld: Aerovista Luchtfotografie/Shutterstock