Lees verder
De conclusies van het nieuwe IPCC rapport zijn overduidelijk: we moeten snel en daadkrachtig optreden om de opwarming van de aarde te beperken tot 1.5°C . Project Drawdown biedt perspectief met 100 oplossingen tegen klimaatverandering.
Redactie / 's-Hertogenbosch

Tot de voorgestelde maatregelen behoren onder meer het gebruik van biomassa voor energie en bioplastics en het gebruik van reststromen uit de landbouw voor natuurvezels en brandstoffen. Project Drawdown is het meest omvattende plan dat ooit is voorgesteld om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Op 8 november 2018 wordt dit project in Nederland geïntroduceerd tijdens het 18e Nationaal Sustainability Congres in Congrescentrum 1931 te ’s-Hertogenbosch. Auteur Chad Frischmann geeft hierover een keynote speech. Ook wordt de Nederlandse vertaling van het gelijknamige boek gelanceerd.

Meer sprekers

Op het congres spreken verder onder meer Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur & Waterstaat, Linda Steg, hoogleraar omgevingspsychologie Rijksuniversiteit Groningen en Co-Auteur IPCC Special Report on Global Warming, Marcel Beukeboom, Nederlands Klimaatgezant en afgevaardigde COP24 in Polen komende december, Patrick Lammers, CEO Essent en Country Chair Innogy NL en Marjan Minnesma, Directeur Urgenda. De dag wordt geopend door Ruud Koornstra en Lars Sørensen.

In het middagprogramma is er keuze uit 16 break-outsessies, kunnen bezoekers stemmen voor de ‘MVO Manager van het Jaar 2018’ en een bezoek brengen aan de Sustainability Fair. Aanmelden voor het Nationaal Sustainability Congres op 8 november is nog mogelijk. Kijk in de agenda voor meer informatie.