Lees verder
Met een paneldiscussie over bioplastics, onder leiding van Peter Schelstraete, gaat de eerste Sustainable Plastics & Materials Expo op 7 april 2020 in Emmen van start.
Redactie / Emmen

Schelstraete is mede-oprichter en CEO van Ubuntoo, een platform met de missie om schaalbare oplossingen voor duurzaamheid en innovaties te versnellen. Het wil innovators en marktleiders wereldwijd verbinden om samen te werken aan oplossingen en technologieën voor het beëindigen van plastic afval en vervuiling. Ook adviseert hij business angels die in start-ups willen investeren.

Inmiddels is een aantal sprekers tijdens de Expo bekend. Zo zijn er keynotes van Michael Carus (Nova Institute) en van Teijn Aramid, Ook worden er diverse themasessies georganiseerd. Gerard Nijhoving, CEO Senbis, gaat in op Greenfill (onder voorbehoud). Erik de Ruijter, directeur Public Affairs van NRK leidt een sessie waarin een nieuw systeem centraal staat voor de registratie van recyclaat in nieuwe producten.

Biobased en circulaire oplossingen

De Expo toont de nieuwste ontwikkelingen in biobased en circulaire sectoren, met name op het gebied van kunststoffen en materialen. Een veelheid aan verwante onderwerpen komt aan bod, variërend van biomassa en hernieuwbare grondstoffen, monomeren en polymeren en intermediaire chemicaliën tot ketenintegratie, recycling en upcycling. Daarbij wordt zeker niet alleen aandacht besteed aan techniek, maar ook aan ontwikkelingen in het Europese beleid en businesskansen in de samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijven. Zo biedt de Expo deelnemers de gelegenheid om in contact te komen met gelijkgezinden in een uniek Europees netwerk van experts, collega’s en ingenieurs. De bedoeling: business genereren, nieuwe ideeën ontwikkelen, plannen maken en samenwerkingsverbanden aangaan binnen de gehele supply chain van de Europese chemische industrie.