Lees verder
Lactips, het Franse bedrijf gespecialiseerd in de productie van eetbare en wateroplosbare bioplastics, heeft € 13 miljoen aan nieuw kapitaal opgehaald voor de verdere productontwikkeling en opschaling. Lactips ontwikkelt innovatieve en verantwoorde biobased, biologisch afbreekbare en wateroplosbare kunststoffen zonder milieubelasting.
Redactie / Saint-Jean-Bonnefonds

Met deze financieringsronde gaat Lactips de industriële productie van zijn plastic pellets en folies versnellen, om een ​​breder portfolio aan volledig biologisch afbreekbare en recycleerbare biobased verpakkingen aan te bieden. Daarmee reageert het bedrijf op het probleem van micro-plastics die in de oceanen terechtkomen. Daarnaast wil Lactips bepaalde markten veroveren, zoals verpakkingen voor eenmalig verbruik en in de voedings- en bouwsector.

Lactips wordt ondersteund door het SPI-fonds van Bpifrance, dat hiermee de ecologische transitie wil helpen stimuleren en tegelijkertijd een sterke toekomstbestendige industrie op dit gebied wil creëren in Frankrijk.

Lactips wordt ook ondersteund door MCHC, dat zich inzet voor het ontwikkelen en aanbieden van oplossingen voor een duurzame toekomst. In Japan, dat ernaar streeft om tegen 2035 100% van de nieuwe kunststoffen te recyclen door biologisch afbreekbare vervangingsoplossingen te ontwikkelen, zal deze steun niet alleen financieel zijn, maar ook industrieel en commercieel.

“De financiering van € 13 miljoen is structureel en strategisch tegelijk, dankzij deze twee nieuwe aandeelhouders. Meer dan ooit hebben onze industrieën nieuwe oplossingen nodig om de milieu-impact van kunststoffen te verminderen. Sinds de oprichting van ons bedrijf hebben we met succes aangetoond dat ons innovatieve materiaal geschikt is voor een breed scala aan toepassingen. De steun voor onze missie, gebouwd rond een visie van een economie die meer respect heeft voor het milieu en de menselijke gezondheid, zal ons in staat stellen om snel over te schakelen naar de productiefase, terwijl we doorgaan met het ontwikkelen van het groenste plastic van de planeet ”, zegt Marie-Hélène Gramatikoff, CEO en medeoprichter van Lactips.

Beeld: Moonlightt/Shutterstock