Lees verder
Ioniqa, een clean-tech spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven, heeft € 12 miljoen aan financiering binnengehaald voor de bouw van een 10 kton commerciële fabriek op het Industriepark Chemelot in Geleen. Ioniqa ontwikkelde een upcyclingproces voor het oneindige gebruik van PET-plasticmaterialen.
Redactie / Geleen

Het geld komt van het ministerie van Economische Zaken en Klimaatbeleid, Nationaal Groenfonds, The Coca-Cola Company en de aandeelhouders van Ioniqa.

‘We hebben de financiering veiliggesteld voor het leveren van hoogwaardige grondstoffen voor verpakkingen van voedselkwaliteit’, zegt Tonnis Hooghoudt, CEO en oprichter van Ioniqa. ‘Dit is een ​​belangrijke mijlpaal in het op de markt brengen van onze technologie om plastics tot een duurzaam materiaal te maken. ‘

Met een kosteneffectief proces is Ioniqa in staat om de plastic-kringloop te sluiten, te beginnen met PET. Deze bekroonde innovatie transformeert alle soorten en kleuren PET-afval in waardevolle bronnen voor nieuwe PET van ‘virgin’ kwaliteit. Upcyclingprocessen voor andere soorten kunststoffen worden onderzocht.