Lees verder
Het Amerikaanse bedrijf Koch Technology Solutions (KTS) investeert € 30 miljoen in het Eindhovense Ioniqa Technologies. Zij gaan samen Ioniqa’s PET upcycling technologie verder opschalen voor de plastic industrie, om aan de groeiende vraag naar recycled PET materiaal te voldoen.
Redactie / Eindhoven

Ioniqa heeft een innovatief proces ontwikkeld om zeer laagwaardig PET afval oneindig te recyclen waarbij een zeer zuivere grondstof wordt geproduceerd en daarmee de oliegebaseerde grondstoffen voor de productie van PET polyester kan vervangen. Ioniqa heeft deze technologie op een 10KT/jr schaal in Nederland succesvol gedemonstreerd.

Disruptief

KTS en Ioniqa beschouwen de technologie als disruptief voor de PET industrie dat tegelijk een duurzame economisch propositie biedt vergeleken met conventionele productiemethodes. De partners zullen gezamenlijk een circulair process commercialiseren dat de klimaatimpact van de huidige PET industrie verder zal minimaliseren.

“Met een gezamenlijke visie over de toekomst van PET recycling, gaan we in volle overtuiging met Ioniqa samenwerken waarbij elkaars capaciteiten complementair zijn om deze technologie naar de markt te brengen”, aldus Adam Sackett, President van KTS.

Tonnis Hooghoudt, CEO en Founder van Ioniqa: “Dit partnership met KTS is een enorme stap voor Ioniqa om onze technologie ook wereldwijd te commercialiseren. Onze kennis in het afbreken van PET tot zeer zuivere PET grondstoffen sluit naadloos aan op de ervaring van KTS in het ontwerpen en licenseren van PET productieprocessen. We hebben het vertrouwen erin dat we gezamenlijk aan de sterke vraag naar recycled PET plastic kunnen voldoen en daarmee ook de planeet een stukje schoner maken.”

Kijk voor meer informatie op de website van Ioniqa of KTS.

Beeld: pryzmat/Shutterstock