Lees verder
De scale-up Ioniqa heeft een financieringsronde van € 10 miljoen afgerond voor een baanbrekend upcyclingproces om van PET-plastic een echt duurzaam materiaal te maken.
Redactie / Geleen

De financiering is afkomstig van één nieuwe investeerder, aangevuld met een aantal bestaande aandeelhouders en zal worden gebruikt voor de opschaling van de bestaande 10kton fabriek in Geleen en de uitrol van licenties die begin 2022 op de markt zullen worden gebracht.

Ioniqa is een clean-tech spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven, gespecialiseerd in het creëren van waarde uit afval door gebruik te maken van haar gepatenteerde circulaire technologie. Met een kosteneffectief proces is Ioniqa in staat om de kringloop voor kunststoffen te sluiten, te beginnen met PET-plastic. Deze bekroonde innovatie transformeert alle soorten en kleuren PET-afval in waardevolle ‘virgin-quality’ materialen voor voedselveilig PET-plastic.

Upcycling processen voor andere soorten plastics worden onderzocht en zullen naar verwachting in de nabije toekomst worden gelanceerd.In 2019 werd Ioniqa uitgeroepen tot Nederlands ‘nationaal icoon’.

Beeld: Ioniqa