Lees verder
De Tech4Biowaste-database wordt op 30 maart 2023 door de ontwikkelaars online gepresenteerd. Dit is de eerste en enige open-source database voor biowaste-conversietechnologieën.
Redactie / Brussel

Het Europese Tech4Biowaste-project is in april 2021 van start gegaan. Het projectconsortium wilde aanbieders van technologie en zoekers helpen elkaar te vinden. Hun doel was een open toegankelijke dynamische database van relevante technologieën voor het gebruik van bioafval. Een jaar later, begin 2022, ging de Tech4Biowaste-database online. Na het vullen van de database in de afgelopen 12 maanden zullen de ontwikkelaars de database presenteren tijdens een webinar, waarbij een gebruiker van de databank, een technologieleverancier en een lid van de adviesraad hun ervaringen delen. Technologie-eigenaren zullen worden getoond, de langetermijnstrategie voor het project zal worden gepresenteerd en het publiek zal vragen kunnen stellen tijdens een vraag- en antwoordsessie.

Tech4Biowaste is een project van BTG Biomass Technology Group (Nederland, penvoerder), Bio Base Europe Pilot Plant (België) en het Nova-Institut (Duitsland) en kwam tot stand met financiering door de Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI JU).

Kijk in de agenda voor details.

Beeld: Fevziie/Shutterstock