Lees verder
De Tech4Biowaste-database wordt op 30 maart 2023 door de ontwikkelaars online gepresenteerd. Dit is de eerste en enige open-source database voor technologieën voor de conversie van bioafval. Op 30 maart 2023 om 10.00 uur CET zullen de makers het publiek door de database leiden tijdens een gratis online (Engelstalig) webinar: "The Tech4Biowaste-database: Getting biowaste conversion technologies out of the dark." Registratie is nu mogelijk.

Het Europese Tech4Biowaste-project helpt aanbieders en zoekers van technologie voor het gebruik van bio-afval elkaar te vinden. Nu de database is gevuld, zullen de ontwikkelaars deze presenteren tijdens een webinar, waarbij een gebruiker van de databank, een technologieleverancier en een lid van de adviesraad hun ervaringen delen. Technologie-eigenaren zullen worden getoond, de langetermijnstrategie voor het project zal worden gepresenteerd en het publiek zal vragen kunnen stellen tijdens een vraag- en antwoordsessie.

Betrokken partijen

Het Tech4Biowaste-consortium wordt geleid door BTG (Biomass Technology Group BV, Nederland). De twee andere projectpartners zijn BBEPP (Bio Base Europe Pilot Plant VZW, België) en nova-Institute (Duitsland).

Tech4Biowaste is nauw verbonden met twee partnerprojecten: Pilots4U, het Europa-brede netwerk en de databank van open access multipurpose pilot- en demo-infrastructuren voor de Europese bio-economie en het Renewable Carbon Initiative (RCI) dat tot doel heeft de overgang van fossiele koolstof naar hernieuwbare koolstof voor alle organische chemicaliën en materialen te ondersteunen en te versnellen.

Dit project wordt gefinancierd door de Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI JU), een gemeenschappelijk initiatief van de Europese Commissie en het Bio-based Industries Consortium.

Het programma en informatie over gratis inschrijving zijn vanaf vandaag online beschikbaar.