Lees verder
Op 10 en 11 mei wordt in Keulen de tiende International Conference on Bio-based Materials te houden. Het centrale thema van deze editie is 'Bio-based building blocks and platform chemicals'. De conferentie wordt georganiseerd door Nova Institut.

De bio-economie ontwikkeld zich goed. De meeste investeringen gaan naar het hart van de bio-economie, de bio-based bouwstenen en platform chemicals. Er is een jaarlijkse groei van twee cijfers te zien. Hierop gebaseerd zullen nieuwe building blocks, nieuwe biobased polymeren, coatings, oppervlakteactieve stoffen en nieuwe materialen snel volgen. Tijdens het evenement zullen de laatste marktcijfers en trends worden gepresenteerd door internationale experts.

Tijdens de tweede dag zullen de leidende pioniers van de biobased economie, van start-up en MKB tot multinationals, hun laatste ontwikkelingen presenteren. Bijvoorbeeld op het gebied van 5-HMF, op hout gebaseerde chemicaliën en het gebruik van insecten voor de productie van chemicaliën en materialen.

Het volledige programma is te bekijken op de website van de Bio-based Materials Conference.

Tijdens de conferentie wordt ook innovatie award ‘Bio-based Material of the Year 2017’ uitgereikt. De zes genomineerden worden binnenkort bekend gemaakt.