Lees verder
Voor het eerst presenteert het nova-Instituut gezamenlijk alle hernieuwbare materiaaloplossingen: biogebaseerd, CO2-gebaseerd en gerecycled in één evenement: de nieuwe "Renewable Materials Conference", die online wordt gehouden op 18-20 mei 2021.

Hoogtepunten en innovaties van chemicaliën en materialen op bio- en CO2-basis, en van chemische recycling zullen worden gepresenteerd. Met andere woorden: alle materiaaloplossingen op basis van hernieuwbare koolstof, waarbij het gebruik van extra fossiele koolstof wordt vermeden.

Het driedaagse programma van de eerste Renewable Materials Conference geeft een compleet overzicht van de nieuwste oplossingen voor hernieuwbare materialen, en presenteert een breed scala aan duurzame grondstoffen en technologieën.

De eerste dag (18 mei 2021) staat in het teken van hernieuwbare chemicaliën en bouwstenen. Het laatste nieuws over bioraffinaderijen zal worden gepresenteerd door Borregaard, Cosun Beet Company, NESTE en UPM Biochemicals. BASF, Eastman en BioBTX tonen hun laatste inzichten over chemische recycling en Lanzatech en Renolit presenteren innovaties op het gebied van op CO2 gebaseerde chemicaliën. Verder zullen Meo Carbon Solution, nova-Institute, TNO en VITO zich richten op nieuwe technologieën, markten, duurzaamheidsevaluaties en strategieën.

De tweede dag (19 mei 2021) is gewijd aan hernieuwbare polymeren en kunststoffen, te beginnen met de vraag hoe polymeren kunnen worden gerecycled. Deelnemers kunnen uitkijken naar presentaties van Arkema, gr3n, INEOS, Recenso, Synova, TNO en UBQ. Verder zullen Covestro en Avantium laten zien hoe polymeren en andere producten kunnen worden gemaakt van CO2, en beide presenteren ook hoogtepunten over polymeren gemaakt van biomassa, samen met Circular Biobased Delta, IFF en Ren Com.

Op de tweede dag van de conferentie zal ook de innovatieprijs “Hernieuwbaar materiaal van het jaar” worden uitgereikt aan de meest veelbelovende nieuwe materialen gemaakt van hernieuwbare koolstof. Inschrijving is nog mogelijk tot 31 maart. Pioniers uit alle sectoren worden uitgenodigd hun innovaties in te dienen.

De derde dag (20 mei 2021) gaat over markten, trends en duurzaamheid van bio- en CO2-gebaseerde polymeren en biocomposieten, politieke randvoorwaarden, biologische afbreekbaarheid en verpakkingsoplossingen. Presentaties van Carbiolice, FKuR, nova-Institute en Papiertechnische Stiftung verschaffen diepere inzichten.

Vezels en biocomposieten laten ook opwindende hernieuwbare materiaaloplossingen zien. Op dit gebied zijn er presentaties over de nieuwste trends en ontwikkelingen van Amorim Cork, Bcomp, HempFlax en Lenzing.

De conferentie wordt gehouden als een online-evenement. Voor meer informatie, het programma en registratiemogelijkheden, zie de conferentie website.

Afbeelding: nova-Instituut