Lees verder
Het nova-Instituut presenteert de tweede editie van de "Renewable Materials Conference", die zich richt op alle hernieuwbare materiaaloplossingen: biobased, CO2-gebaseerd en gerecycled, als een hybride evenement op 10-12 mei 2022.

Voor de tweede keer presenteert het nova-Instituut talrijke markthighlights op het gebied van bio- en CO2-gebaseerde chemicaliën en materialen, alsook op het gebied van chemische recycling: alle materiaaloplossingen op basis van hernieuwbare koolstof. Samen hebben zij voldoende potentieel om de petrochemie tegen 2050 volledig te vervangen. Om de klimaatverandering bij de wortels aan te pakken, moet alle extra fossiele koolstof uit de grond worden vervangen door hernieuwbare alternatieven. In de loop van drie dagen krijgen de deelnemers een uitgebreid overzicht van de laatste ontwikkelingen in de sector van hernieuwbare materialen, met de nadruk op oplossingen die klaar zijn voor de industrie, uit een breed spectrum van duurzame grondstoffen en technologieën.

Verwachtingen overtroffen

In 2021 genereerde het nieuwe concept van de conferentie over hernieuwbare materialen een uitstekende respons, die alle verwachtingen overtrof: 420 online deelnemers waren getuige van een vuurwerk van innovaties van niet-fossiel materiaal. 60 sprekers, 11 paneldiscussies, 500 publieke posts en 1.500 netwerkactiviteiten waren het bewijs van de levendige uitwisseling tijdens de drie conferentiedagen.

In 2022 is het nova-Instituut van plan de conferentie fysiek te organiseren in het hart van de vierde grootste stad van Duitsland, Keulen, op slechts een paar uur afstand van Frankrijk, België en Nederland. Verwacht worden 400 deelnemers ter plaatse en nog veel meer online. Ter plaatse zal de conferentie vergezeld gaan van een grote tentoonstelling waar bedrijven en instituten hun recente ontwikkelingen kunnen laten zien. Het voorprogramma, de netwerkactiviteiten en de vele afgelegen plekjes op de locatie bieden uitstekende mogelijkheden om nieuwe zakelijke contacten te leggen en oude op te frissen.

Voor meer informatie, het programma en registratiemogelijkheden, zie de conferentie website.

Afbeelding: nova-Instituut