Lees verder
De 6e conferentie over koolstofdioxide als grondstof voor brandstoffen, chemie en polymeren vindt plaats op 15 en 16 maart 2018, in het Maternushaus in Keulen, Duitsland.

Het gebruik van koolstofdioxide, ook aangeduid als Carbon Capture & Utilization (CCU), wint vaart. De eerste commerciële productie van op CO2 gebaseerde polymeren is gestart; tot nu toe zijn er verschillende aanvullende technologieën ontwikkeld om de productie op industriële schaal in de nabije toekomst mogelijk te maken – met geavanceerde biotechnologie en chemische katalyse.

Tegelijkertijd worden hernieuwbare energie uit zon, wind en waterkracht elk jaar goedkoper. De nieuwste installaties op gunstige locaties liggen al op hetzelfde prijsniveau als fossiele energiebronnen en zelfs daaronder. Een perfecte situatie om goedkope en overvloedige hernieuwbare energiebronnen te combineren met koolstofgebruik om energie op te slaan, om hernieuwbare brandstoffen en chemicaliën te produceren.

De conferentie, georganiseerd door het nova-Institute, is een ’s werelds meest toonaangevende evenementen op het gebied van CCU. Meer dan 200 deelnemers en internationale experts in CO2-gebruik zullen naar verwachting aanwezig zijn.

15-03-2018 10:00Politiek kader en visies
16-03-2018 09:00Chemicaliën en energie uit CO2