Lees verder
De 7e conferentie over koolstofdioxide als grondstof voor brandstoffen, chemie en polymeren vindt plaats op 20 en 21 maart 2019, in het Maternushaus in Keulen, Duitsland.

Het gebruik van koolstofdioxide, ook aangeduid als Carbon Capture & Utilization (CCU), wint vaart. De eerste commerciële productie van op CO2 gebaseerde polymeren is gestart; tot nu toe zijn er verschillende aanvullende technologieën ontwikkeld om de productie op industriële schaal in de nabije toekomst mogelijk te maken – met geavanceerde biotechnologie en chemische katalyse.

Tegelijkertijd worden hernieuwbare energie uit zon, wind en waterkracht elk jaar goedkoper. De nieuwste installaties op gunstige locaties liggen al op hetzelfde prijsniveau als fossiele energiebronnen en zelfs daaronder. Een perfecte situatie om goedkope en overvloedige hernieuwbare energiebronnen te combineren met koolstofgebruik om energie op te slaan, om hernieuwbare brandstoffen en chemicaliën te produceren.

Voor de eerste keer zal de Innovation Award voor het beste CO2-gebruik 2019 op de conferentie worden toegekend aan de jonge, innovatieve CCU-industrie. De prijs stimuleert het vinden van geschikte toepassingen en markten voor op CO2 gebaseerde producten en technologieën.

De conferentie, georganiseerd door het nova-Institute, is een ’s werelds meest toonaangevende evenementen op het gebied van CCU. Meer dan 200 deelnemers en internationale experts in CO2-gebruik zullen naar verwachting aanwezig zijn.