Lees verder
De conferentie over CO2-gebaseerde brandstoffen en chemicaliën op 19 en 20 april 2023 is een van de oudste en meest gevestigde conferenties ter wereld en heeft zich ontwikkeld tot een unieke ontmoetingsplaats voor de gehele Carbon Capture & Utilization (CCU) en Power-to-X-industrie en zijn klanten.

CCU is een essentiële pijler voor de levering van hernieuwbare koolstof naast biomassa en recycling en daarom een van de belangrijkste technologieën voor de overgang naar duurzame chemische en brandstofproductie en ter vervanging van fossiele grondstoffen, om de klimaatverandering te bestrijden en over te schakelen op klimaatvriendelijke productie en consumptie.

Om de voordelen van CCU-technologieën ten volle te benutten is het gebruik van hernieuwbare energie en waterstof onontbeerlijk en cruciaal voor de productie van op CO2 gebaseerde transport- en vliegtuigbrandstoffen, bulk- en fijnchemicaliën. De conferentie biedt deelnemers de kans om pioniers en voorlopers te ontmoeten samen met belanghebbenden van grote bedrijven, start-ups en onderzoek. \

De eerste dag staat in het teken van groene waterstofproductie, koolstofafvang en op CO2 gebaseerde transport- en vliegtuigbrandstoffen, de tweede vooral van mineralisatie en op CO2 gebaseerde bulk- en fijnchemicaliën. CCU-technologieën zijn essentieel om te voldoen aan de toekomstige vraag naar koolstof uit hernieuwbare bronnen. Neem een kijkje in de nabije toekomst en wissel ideeën uit met de belangrijkste pioniers.

Zie de conferentiewebsite voor details.

Beeld: Francesco Scatena/Shutterstock