Lees verder
De 13e internationale conferentie over biobased materialen, georganiseerd door het nova-Instituut, vindt online plaats op 12 en 13 mei 2020.

Ondanks de uitdagende omgeving vinden innovatieve bedrijven markten voor hun nieuwe biobased bouwstenen, chemicaliën en polymeren. De Internationale Conferentie over Bio-based Materialen laat u kennismaken met de succesverhalen en aankomende technologische doorbraken die onze planeet nodig heeft voor een duurzame toekomst. Biogebaseerde polymeren zijn te vinden in bijna alle toepassingssectoren, zoals verpakkingen, consumptiegoederen, speelgoed, auto’s, textiel of coating. Er zijn ook nieuwe biogebaseerde bouwstenen beschikbaar voor lichaamsverzorging, cosmetica, voedselingrediënten en farmaceutische producten. Bovendien worden steeds meer biogene zijstromen uit de voedingsindustrie via biotechnologie ingezet als onderdeel van de circulaire bio-economie.

De conferentie zal zich concentreren op een aantal belangrijke kwesties: het brede scala aan fijne chemicaliën in lichaamsverzorging, cosmetica, voedselingrediënten en farmaceutische producten, bioraffinaderijen en vooral ligninegebruik, dat wordt geconfronteerd met technologische doorbraken, en tot slot de kansen en risico’s die wereldwijd voortvloeien uit nieuwe wettelijke kaders om de negatieve gevolgen van conventionele kunststoffen te beperken. Hoe kan dit een kans worden voor biobased polymeren? Elk jaar wordt de Innovation Award “Bio-based Material of the Year” uitgereikt aan het meest innovatieve materiaal en product op de markt. In 2020 worden zes bedrijven genomineerd door een deskundige jury, waarvan de winnaar wordt gekozen door de congresdeelnemers. Doe mee aan een van de grootste B2B-evenementen van het jaar en ervaar de meest opwindende nieuwe ontwikkelingen en strategieën in de bio-economie. We laten u kennismaken met de succesverhalen en aankomende technologische doorbraken die onze planeet nodig heeft voor een duurzame toekomst.

Beeld: Shutterstock