Lees verder
De 12e internationale conferentie over biobased materialen, georganiseerd door het nova-Instituut, vindt plaats op 15 en 16 mei 2019 in Keulen.

Tegenwoordig wordt PLA geproduceerd door twee toonaangevende bedrijven, is biogebaseerde PBS commercieel verkrijgbaar en binnenkort komt de eerste biobased PP op de markt terwijl de biobased PE-productiecapaciteiten worden uitgebreid.

Biobased polymeren zijn te vinden in bijna alle toepassingssectoren, zoals verpakkingen, consumentengoederen, speelgoed, auto’s, textiel of coating. Nieuwe biobased bouwstenen zijn ook beschikbaar voor lichaamsverzorging, cosmetica, voedselingrediënten en farmaceutische producten. Daar komt nog bij dat steeds meer biogene nevenstromen uit de voedingsindustrie via biotechnologie worden gebruikt als onderdeel van de circulaire bio-economie.

Elk jaar wordt de Innovation Award “Bio-based Material of the Year” uitgereikt aan het meest innovatieve materiaal en product op de markt. In 2019 worden zes bedrijven genomineerd door een deskundige jury, waaruit de winnaar tijdens de conferentie zal worden gekozen. Doe mee met een van de grootste B2B-evenementen van het jaar en ervaar de meest opwindende nieuwe ontwikkelingen en strategieën in de bio-economie.

Oproep voor papers & posters

U bent van harte welkom om uw nieuwste producten, technologieën of ontwikkelingen te presenteren. Dien uw aanvraag of poster zo snel mogelijk in.

Oproep voor innovaties

Voor het 12e jaar op rij wordt de Innovation Award ‘Bio-based Material of the Year’ toegekend aan de jonge, innovatieve biobased chemicaliën- en materialenindustrie voor het vinden van geschikte toepassingen en markten voor biobased producten. De focus van de prijs ligt op nieuwe ontwikkelingen binnen deze gebieden, die in 2018 zijn gestart of die in 2019 worden gelanceerd. Producenten en uitvinders van innovatieve biobased materialen worden uitgenodigd om hun applicatie in te zenden voor de Award.