Lees verder
De NVDE, Netbeheer Nederland, Jonge Klimaatbeweging, Natuur & Milieu, Greenpeace, Milieudefensie en Groene 11 organiseren op 7 november het Klimaat & Energie Verkiezingsdebat in Utrecht, in samenwerking met TivoliVredenburg. Daarbij gaan politici van de SP, CDA, VVD, ChristenUnie, D66, PvdD, GL/PvdA, BBB en NSC met elkaar in gesprek over de verantwoordelijkheid van de overheid voor het klimaat, de rol van het bedrijfsleven en gedragsverandering:
Redactie / Utrecht
  • In Europa is er net een Green Deal aangenomen. Wat gaat Nederland doen op het gebied van duurzame energie? En hoe verhouden de acties van Nederland zich tot die van Europa, of zelfs de wereld?
  • Steeds vaker klagen burgers bedrijven aan. Zo om af te dwingen dat ze meer doen in de strijd tegen klimaatverandering. Welke verantwoordelijkheid hebben bedrijven voor een duurzame toekomst?
  • Hoe maken we klimaatbeleid voor de burgers een beetje eerlijk? Jongeren krijgen meer met klimaatverandering te stellen dan mensen op leeftijd. En hoe maken we zonnepanelen, het isoleren van je huis en schoon vervoer voor iedereen betaalbaar?

Per onderwerp schuiven steeds 3 partijen aan om een inhoudelijk en constructief gesprek te voeren over wat nodig is. De deelnemende politici zijn Sandra Beckerman (SP), Derk Boswijk (CDA), Silvio Erkens (VVD), Pieter Grinwis (ChristenUnie), Tjeerd de Groot (D66), Ines Kostić (PvdD), Suzanne Kröger (GL/PvdA), Cor Pierik (BBB) en Wytske Postma (NSC, onder voorbehoud).

Om te voorkomen dat het een debat vol one-liners wordt, schuift er ook een wetenschappelijk panel aan om de haalbaarheid en de geloofwaardigheid van de gemaakte claims te testen.

Het debat wordt live gestreamd op dinsdag 7 november, van 20.00 tot 22.00 uur en is kosteloos te volgen. Kijk voor meer informatie op de website van TivoliVredenburg.

Beeld: TivoliVredenburg