Lees verder
Vlak voor het carnaval begint, wordt in Rio de Janeiro in Brazilië de jaarlijkse G-STIC duurzaamheidsconferentie georganiseerd. Op 14 februari wordt een speciale sessie georganiseerd over het gebruik van biomassa voor de productie van duurzame chemicaliën en andere materialen.
Redactie / Rio de Janeiro

Brazilië begon in de jaren zeventig met biobased producten en heeft ook goede relaties op dit gebied met Nederland. Het is vandaag de dag nog steeds een voorloper in deze industrie en ’s werelds grootste producent van bio-ethanol. Er zijn enorme suikerriet- en eucalyptusplantages op braakliggend land ver weg van het kwetsbare Amazonegebied, die worden gebruikt om een sterke vezel- en chemische industrie op te zetten. De expertise van Brazilië in de bio-economie trekt veel aandacht vanwege de potentiële rol ervan bij het stabiliseren van de wereldwijde klimaatverandering.

Tijdens de speciale sessie van G-STIC wordt dieper ingegaan op de biobased industrie in Brazilië en de toekomst van bioproducten als facilitator van klimaatneutraliteit en circulariteit, met vooraanstaande sprekers als Marcello Brito (CEO, CBKK), Marcelo Coelho dos Santos Muguet Soares (Klabin), Bibiana Rubini (Directeur Onderzoek Ontwikkeling en Bio-economie, CPMC), Antonio Queiroz (Vice-voorzitter Innovatie, technologie en duurzame ontwikkeling, Braskem), Matteus Schreiner (Directeur energietransitie en investeringen, Raizen), Cesar Bonine (Manager IP & Innovatieproces, Suzano). De sessie wordt gemodereerd door Ludo Diels (Senior adviseur duurzame chemie, VITO).

G-STIC is kosteloos online te volgen. Kijk in de agenda voor meer informatie en registratie.

Beeld: Murilo Mazzo/Shutterstock