Lees verder
Voldoende en schoon water en een gezonde bodem is van groot belang voor iedereen in ons land. Daarom wil het kabinet water en bodem sturend laten zijn bij beslissingen over de inrichting van ons land. De vraag is hoe we de bodem nog beter kunnen beschermen, herstellen, maar ook kunnen benutten.
Redactie / Giesbeek

Royal Eijkelkamp, Hal24K agri en een aantal partijen in de regio de Liemers zien het belang van een gezond bodem- en watersysteem voor de samenleving en hebben het initiatief genomen om dit thema op te pakken. Door samenwerking te zoeken met onderzoeks- en kennisinstellingen en bedrijven uit de keten in het innovatie ecosysteem Soil Valley. Op een terrein van 6,5 ha in Giesbeek wordt gewerkt aan innovatieve ontwikkelingen op het gebied van grond, water, plant en agro.

Daarover gaat de volgende uitzending van Oost-Nederland Uitgelicht op dinsdag 17 januari. De test- en demonstratie worden getoond en Franske van Duuren gaat in gesprek met Fons Eijkelkamp van Royal Eijkelkamp, Jeroen Peters hubmanager Innovatiehub Innofields, Harry Ankoné van Hogeschool van Hall Larenstein en voorzitter Liemerse Ambassade en innovatieve ondernemers en onderzoekers.

­Beeld: InnoFields/RoyalEijkelkamp