Lees verder
De ontwikkelingen op het gebied van (bio)kunststoffen voor medische toepassingen staan centraal tijdens de Brightlands Rolduc Polymer Conference 2019.
Redactie / Kerkrade

De conferentie is een driedaags evenement waarin vooral de verbinding wordt gelegd tussen de academische en industriële wereld. Het accent ligt dan ook op netwerken om te komen tot nieuwe innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd. Dit jaar wordt voor het eerst de ABC Conference van het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) opgenomen in de Polymer Conference, die al sinds 1985 bestaat.

Behalve AMIBM tekenden Brightlands, de Provincie Limburg, Universiteit Maastricht, RWTH Aken, DSM en SABIC voor de organisatie van de Brightlands Rolduc Polymer Conference. Meer dan tien onderzoekers en toppers uit het bedrijfsleven betreden het podium, onder meer van Nederlandse en West-Europese universiteiten en van grote bedrijven als DSM, SABIC, Evonik en Johnson&Johnson. Eén van de keynote sprekers dit jaar is de Amerikaanse professor Robert Grubbs, winnaar van de Nobelprijs Chemie in 2005.