Lees verder
Brightlands Rolduc Polymer Conference 2019 vindt plaats van 9-11 september in Kerkrade. Het thema van dit jaar is: Innovatieve Polymeer Materialen voor Toekomstige Gezondheid.

Polymeren worden steeds vaker gebruikt voor zeer veeleisende biomedische toepassingen, zoals met het lichaam verenigbare scaffolds voor tissue engineering of bij de toediening van geneesmiddelen. Bovendien vereist het verpakken van geneesmiddelen hoge veiligheidsnormen en barrière-eigenschappen die speciale polymere materialen vereisen.

Brightlands Rolduc Polymer Conference creëert een platform voor academische polymeerwetenschappers en industriële onderzoekers die werken aan polymere materialen. Tijdens de conferentie kunnen ze de maatschappelijke en industriële materiaalbehoeften van morgen ontmoeten en verbinden met de fundamentele en wetenschappelijke kennis op het gebied van polymeren.

De conferentie vindt plaats in de middeleeuwse Abdij Rolduc, in het zuiden van Nederland, dichtbij Maastricht. De abdijgebouwen geven de conferenties een intieme sfeer, met voldoende tijd voor inspirerende gesprekken.

De Brightlands Rolduc Polymer Conferences zijn internationale conferenties met een lange traditie. De eerste Rolduc Polymer-conferentie vond plaats in 1985. In 2017 werd de conferentie nieuw leven ingeblazen in samenwerking met Brightlands Chemelot Campus in Geleen. In 2019 is er voor het eerst samenwerking met het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM).