Lees verder
Initiatiefnemers van circulaire projecten kunnen maar moeilijk de juiste funding vinden. Omgekeerd hebben partijen die kapitaal beschikbaar stellen moeite om goede circulaire projecten te vinden. De Circular City Funding Guide gaat daar verandering in brengen.
Redactie / Rijswijk

De gids bevat uitgebreide informatie over circulaire subsidie- en financieringsmogelijkheden en moet daarmee de transitie van Europese steden naar een circulaire economie stimuleren en faciliteren. PNO Consultants maakt de gids in opdracht van de Europese Investeringsbank (EIB).

Motor van de transitie

Volgens de EIB zijn Europese steden de potentiële motor van de transitie naar een circulaire economie. Circa driekwart van de Europese bevolking woont immers in steden, waardoor deze gebieden grote consumptie- en productiecentra in Europa zijn. Hier liggen dan ook grote uitdagingen: voor de steden zelf om verantwoordelijkheid te nemen richting een circulaire economie, maar ook voor de talloze bedrijven en consortia die zich actief inzetten om de circulaire economie in de stedelijke context te realiseren.

Daarbij kan een beroep worden gedaan op een groot aantal subsidies, zowel regionaal, nationaal als Europees. Daarnaast zijn er veel private financieringsmogelijkheden specifiek bedoeld voor circulaire innovatietrajecten. De Circular City Funding Guide maakt al deze mogelijkheden toegankelijk. Meer informatie over de Circular City Funding Guide en financieringsmogelijkheden voor circulaire projecten zijn te vinden op de website van PNO Consultants.