Lees verder
Steden zijn verantwoordelijk voor 70% van de consumptie en 50% van al het afval in de wereld. Ze vervullen dus een belangrijke rol in de transitie naar een circulaire economie. Om daarbij te helpen, heeft de Europese Investeringsbank (EIB) twee hulpmiddelen ontwikkeld.
Redactie / Brussel

De EIB-uitgave “The 15 circular steps for cities” helpt steden om een strategie en visie te ontwikkelen, plannen op te zetten en mensen en organisaties te mobiliseren. Daarnaast ontwikkelen PNO Consultants en Innovation Engineering in opdracht van de EIB de “Circular City Funding Guide”. Deze online gids bevat uitgebreide informatie over bijna 100 fondsen die actief zijn in de financiering van circulaire economie-projecten. De gids zal naar verwachting op 30-31 januari 2020 worden gelanceerd, tijdens het Cities Forum in Porto,

De Circulair City Funding Guide werd al onder de aandacht gebracht tijdens de EU Week of Regions and Cities in Brussel (EUWRC). Daarbij werd ook een video getoond waarin behalve de EIB en PNO Consultants ook stakeholders zoals de Noorse stad Oslo, het Sloveense Ministerie voor Omgevings- en Ruimtelijke planning, het Euro Cities Network en het Wcycle Institute for Circular Economy aan het woord komen.