Lees verder
Is het bedrijfsleven in West-Brabant en Vlaanderen geïnteresseerd in het opzetten van een Living Lab Biobased in de regio? Dat moet duidelijk worden tijdens de presentatie van TNO, ECN en VITO in Breda, op 16 juni.
Den Haag

De drie partner-organisaties voerderen case studies uit naar de mogelijkheden van versterking van de biobased economy in West-Brabant/Vlaanderen. Daarbij gaat het om vier interessegebieden: de bioraffinage van lignocellulose tot platformchemicaliën en biobrandstoffen, de kweek en bioraffinage van zeewier tot suikers, chemicaliën en eiwitten, het winnen van bio-aromaten uit suikers, lignine en heterogene afvalstromen en de valorisatie van agro-reststromen en zuiveringsslib. De resultaten worden op 16 juni gepresenteerd, met daarop volgend een aantal interactieve workshops.

’s Ochtends op dezelfde dag organiseert het EU-project BioLinX een internationaal biobased brokerage event. De combinatie van beide bijeenkomsten is bedoeld om de samenwerking en het netwerken tussen ondernemers te stimuleren.