Lees verder
De Nederlandse overheid investeert miljoenen in de opschaling van het Shared Research Center Biorizon en ander projecten in Midden- en West-Brabant.
Redactie / Bergen op Zoom

Dat maakt het Green Chemistry Campus bekend, waar Biorizon is gevestigd. De investeringen zijn onderdeel van de Regio Deal Midden- en West-Brabant ‘Makes and Moves’, van in totaal € 130 miljoen. Het door Biorizon geïnitieerde project ‘Kennis in de Biobased Economie’ is één van de 17 projecten in deze Deal. Andere projecten onder het thema biobased materialen die een bijdrage ontvangen zijn:

  • Shared Facility Polymerisatie (Shared facility voor het maken van nieuwe soorten biobased plastics en recyclen van oude plastics, Etten-Leur/Bergen op Zoom);
  • MakerSpace Brabant (een regionaal centrum voor de doorontwikkeling van circulaire producten/innovaties en ‘marktplaats’ voor contact tussen bedrijven (Tilburg)
  • BioVoice (gerichte ondersteuning aan het startend MKB, gebaseerd op marktgerichte vraagstukken in de biobased en circulaire economie).
  • Symbiosis 4 Growth (samenwerkingsplatform om industriële symbiose voor het MKB te versnellen, Midden- en West-Brabantbreed).

Meer informatie over de regiodeal is te vinden op de websites van Midpoint Brabant en REWIN.