Lees verder
PapierLab Rotterdam onderzoekt plantaardige, vezelrijke reststromen en verwerkt de cellulose tot waardevolle papier- en kartonproducten. Onlangs heeft dit bedrijf zich aangesloten bij de Green Chemistry Campus Community. Het hoopt daarmee in contact komen met andere labs en applicatiecentra om het onderzoek verder uit te breiden en samen te werken aan het succesvol verwaarden van reststromen.
Redactie / Bergen op Zoom

Een logische verbinding met het ecosysteem van de Circular Biobased Delta, waar de Campus deel van uitmaakt, is het Natuurvezel Applicatie Centrum. PapierLab Rotterdam heeft al ervaring met hun werk in een voorgaand project. Daarnaast is het bedrijf geïnteresseerd in het op de Campus gevestigde Shared Research Center Biorizon dat werkt aan de technologische ontwikkeling van bio-aromaten uit lignine en suikers. En in het eveneens aan de Green Chemistry Campus verbonden Valorisatielab Reststromen Tuin & Akkerbouw (VARTA), dat inhoudsstoffen uit planten valoriseert. Wat voor de een reststof is (lignine, cellulose), is voor de ander grondstof.

Marieke de Hoop, oprichter en directeur van PapierLab Rotterdam: “Ik hoop op vruchtbare samenwerkingen binnen het netwerk om zo de technieken om de circulaire economie daadwerkelijk tot stand te brengen en te helpen aanjagen.”

Beeld: Papierlab Rotterdam