Lees verder
Itero Technologies sluit zich aan bij Chemical Recycling Europe (ChemRecEurope), een samenwerkingsverband dat de Europese chemische recyclingindustrie vertegenwoordigt om aan te dringen op een duurzame en circulaire economie voor kunststoffen in Europa.
Redactie / Geleen

Itero’s gepatenteerde pyrolyse-technologie zet moeilijk recyclebaar afvalplastic om in een chemische grondstof voor nieuwe circulaire kunststofproducten. Het bedrijf heeft een R&D faciliteit in het het Verenigd Koninkrijk, in de buurt van Heathrow en ontwikkelt zijn eerste demonstratiefabriek op schaal op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen.

ChemRecEurope streeft ernaar de kringloop voor de kunststoffenindustrie te sluiten met technologie om alle kunststofafval chemisch te recyclen tot de oorspronkelijke bouwstenen en/of andere materialen met toegevoegde waarde. Hiertoe zijn in het hele ecosysteem van kunststoffen ingrijpende veranderingen nodig, waarbij elk aspect van de levenscyclus van een product opnieuw moet worden bekeken.

ChemRecEurope erkent de omvang en de urgentie van het probleem en ondersteunt door middel van preconcurrentiële samenwerking zowel de ontwikkeling van de infrastructuur als van het beleid dat nodig is voor de chemische recyclingindustrie, terwijl tegelijkertijd hoge normen op het gebied van verantwoordelijkheid en duurzaamheid worden aangemoedigd.

Zie ook:

Beeld: Brightlands Chemelot Campus